Op 28 en 29 oktober 2012 is onze Aileen gedekt door Pretender Percy of Clan Miphydes, oftewel Percy. Op 26 November 2012 gaan we voor de echo om te kijken of het gelukt is, zo ja dan worden de pups verwacht rond 30 december 2012. Zelf denken we dan het wel snor zit aangezien ze al op rooftocht is naar eten.

Uit deze combinatie verwachten wij pups in de kleuren zwart wit, met een hele kleine kans op blauw wit.
Percy is 100% showlijn en is een zachte open vriendelijke hond die alles en iedereen lief vindt. Hij speelt graag met andere honden, reu of teef, maakt niet uit.
Momenteel doet Percy aan behendigheid.

kleur: Blauw en Wit
geslacht: reu
Geboorte datum: 27-10-2006
NHSB: 2629883
HD: A Norberg 40
Ogen: Voorlopig Vrij
TNS: vrij
Vader: Ned. en Lux Kamp. Torobeam Bush Ranger
moeder: Kamarda Inspiration
 

Inmiddels 3 februari 2013, zijn de pups alweer 5 weken oud. Op deze leeftijd worden ze wel echt hťťl erg leuk, de karaktertjes beginnen zich te vormen, ze verkennen de wereld, en ook hun uiterlijk wordt leuker en leuker. Ze hebben al mooi haar, maar het wordt alleen maar meer, het is goed te zien dat ze langharig zijn, wat een vachten zo vol en met slag, super!!! Ze eten brokjes, leren andere smaken kennen d.m.v. hondenkoekjes e.d., en begrijpen het heel goed als ik eten, roep, dan komen ze echt aan rennen. Ook worden ze min of meer krant zindelijk gemaakt, wat nog niet helemaal lukt natuurlijk, want ze hebben nog geen controle over hun blaas. Ze lopen meer door het huis, bij ons dan, dan dat ze in de werpkist liggen, want we willen graag dat ze sociaal zijn en aan alles in het huis gewend geluiden, beweging, onverwachte dingen etc. Wat wel leuk is dat als ze moe zijn ze toch vaak terugkeren naar het nest, lekker dicht slapen bij elkaar. Maar ook dat verandert, want slapen op een kussen wat op de grond gevallen is ook prettig, en het hele huis raakt vertrouwd, dus slapen op een traptrede gaat ook perfect. Nieuwsgierigheid is ook een groot ding, en heldhaftigheid, ook zoiets. Eten uit de bak van de roedeleider, spannend, maar zo lekker dat je het gegrom maar negeert. Fijne bijkomstigheid is dat de roedeleider denkt, ach, gossie, laat ook maar, en zo leer je ook de smaak van rauwe pens kennen, LEKKER!!!! Ander ding, niet zo leuk, maar wel noodzakelijk, de chipper kom as donderdag, au!!!! Daarna zijn de stambomen in de maak, tjonge jonge, wat gaat de tijd toch snel! De eerste enting komt eraan, en dan halen we weer de hondenbuggy van zolder omdat we dan lekker mee naar buiten mogen, naar het winkelcentrum, gewoon op viste bij vrienden en kennissen, ff kennis laten maken langs de deur, naar de Jumper (dierenwinkel) , etc.......dat zullen weer leuke foto's worden! Enkelen van ons zoeken nog een mensenvriend voor het hele leven, ben je geÔnteresseerd in ťťn van ons neem dan contact op per mail. Met 7 weken , zijn wij 3 x ontwormd, ingeŽnt, gechipt en hebben wij een mooie stamboom om mee te nemen naar ons nieuwe thuis.

Klik hier voor de eerste foto's: Foto's, Meer foto's. Of hier voor een filmpje van de echo (als je goed kijkt zie je het hartje kloppen): De echo
Na het eten uitbuiken en kreunen: Uitbuiken, de eerste vaste hap Vaste hap, of probeer de puppycam eens Puppycam.

Op 26 november 2012 was het dan zover, de echo. En ja hoor in ieder geval 3 pups geteld, dat wordt een leuk oud en nieuw!!

Dit is er eentje in de serie van bevallingsverhalen.......

In de nacht van 27 op 28 December 2012, had Aileentje, hoogzwanger, zoiets van, ikke niet slapen, jullie ook niet.... Dat was te merken, in die nacht heb ik hooguit 1 uurtje geslapen, en liep in de ochtend al om een uur of 5 door de huiskamer te banjeren..., eenmaal beneden had Aileen verder weinig last van hijgen, trappelen enzzzzz, de pups bewogen wel enorm in haar buik en ze vond het heerlijk om zo ontzettend veel aandacht te krijgen. We deden even samen een tukkie in de werpkist, en de ochtend ging verder en daarna ook de middag, dankzij mijn collega H kon ik gelukkig wel thuis blijven van het free 3d models werk, want het zat er volgens mij toch echt die dag nog aan te komen. Ze zeggen dat als je de pups voelt bewegen, dat het dan nog zeker vierentwintig uur duurt voordat ze geboren worden, dit keer was dat niet zo.....Ze was tegen 17.00 uur toch al behoorlijk aan het hijgen, maar echt doorzetten, nou nee.... Rond 18.00 uur kreeg ze een perswee en hing er een zakje vruchtwater uit haar te bengelen, 5 minuten later hetzelfde, maar de persweeŽn kwamen maar niet op gang, rond 18.30 weer een zakje vruchtwater, maar verder rust. Dit was natuurlijk niet normaal, althans, niet voor mijn gevoel... ik belde de dierenarts en gaf de telefoon eigenlijk gelijk aan Debby, mijn vriendin, die alles vertelde aan degene aan de andere kant van de lijn en er ook geen goed gevoel over had. We kwamen met z'n allen tot de conclusie, huppakee in de auto, en naar de dierenarts!

Eenmaal daar heeft de da eerst calcium geprikt, maar dat zat helemaal snor en daar lag het dus niet aan. Ondertussen was Aileen helemaal gewoon in haar doen, lekker levendig, maar geen weeŽn of andere verschijnselen dat er pupjes aan zaten te komen, behalve dan die enorme buik. Na overleg besloten we dat er een rŲntgenfoto gemaakt moest worden, misschien zat er een pupje dwars en konden we dat dmv deze foto zien. Nou we zagen een hoop, op zijn minst vijf, het kon zijn dat er ťťn dwars voor de uitgang lag, maar ook dat was niet zo goed te zeggen, het was allemaal een beetje vaag.

De dierenarts besloot om een binnenwaarts onderzoekje te doen, en misschien, als ie een pupje kon voelen, deze zo te leggen, dat het geboortekanaal vrij kwam. Maar tot ieders verbazing kon hij nog geen pupje voelen. Weer overleg,icons allemaal hartstikke tof natuurlijk, het betrekken van de cliŽnt in de zorgvraag, maarruh, Debby en ik hadden zoiets van, doe wat er gedaan moet worden, u bent de deskundige. Uiteindelijk besloot de da dat een beetje oxytocine wellicht de oplossing kon zijn, zo niet, dan een keizersnede..... maar eerst een spuitje dus, en dan naar huis om te kijken of er persweeŽn en een pupje zouden komen. Als er al persweeŽn zouden komen dan moest het eerste pupje er binnen een half uur a drie kwartier zijn. De da is hier 5 minuten vandaan, dus we waren zo weer thuis, en ja hoor, binnen een kwartier na het spuitje kreeg Aileen haar eerste perswee, maar ze liet ons de volle drie kwartier wachten op het eerste pupje, Ripley, een teefje van 424 gram, geboren om 20.30 uur. Gelukkig voor Aileen volstond nu een simpel telefoontje om te vertellen dat de geboorte op gang gekomen was.

Uiteindelijk zijn er 3 teefjes en 2 reutjes geboren, allemaal zwart wit met een gewicht van rond de 450 gram, en moeder en haar kids maken het allemaal goed gelukkig. Het was fonts weer hartstikke spannend en zo ontzettend mooi om te zien hoe ze geboren werden, en dat ze nu in onze huiskamer liggen, zo lief....

Dit is het 6e nest dat bij ons is geboren en wij geven het als thema Science Fiction:

Het eerst geboren pupje is een teefje genaamd White Tipped Tails Ripley van de film Alien, geboortegewicht is 424 gram
Het 2e pupje is ook een teefje genaamd White Tipped Tails Janeway van de serie Star Trek Voyager, geboortegewicht 426 gram
Het 3e pupje een reutje genaamd White Tipped Tails Mister Anderson van de film TheMatrix, geboortegewicht 460 gram
Het 4e pupje, weer een teefje genaamd White Tipped Tails Leeloo van de film The Fifth Element, geboortegewicht 466 gram
Het 5e pupje, een reutje genaamd White Tipped Tails Spock van de originele serie Star Trek, geboortegewicht 430 gram

Alle pups hebben een vriend(in) voor het leven gevonden en wonen daar inmiddels.